Hlavní obsah

Tristan a Isolda z Metropolitní opery

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci přímých přenosů z newyorské Metropolitní opery Live in HD do sítě více než šesti set biografů po celém světě se v sobotu diváci těchto pozoruhodných večerů mohou těšit na Wagnerova Tristana a Isoldu. V inscenaci režiséra Dietera Dorna a pod taktovkou Jamese Levina debutuje v roli Tristana Robert Dean Smith, který nahradil původně ohlášeného Bena Heppnera, Deborah Voigt zpívá Isoldu poprvé v MET.

Článek

Šestá opera z osmidílné série bude již podruhé přenášena nejen do pražského kina Aero, ale i do Hradce Králové a Žatce. V hradeckém kinu Centrál jsem byla před týdnem svědkem prvního tamního přenosu a musím říct, že to byl velmi příjemný zážitek.

Zvuk i obraz na plátně, které je větší než v pražském Aeru, jistě uspokojil i nejnáročnějšího operního diváka (na občasných výpadcích nenesla obsluha hradeckého kina vinu) a Centrál poskytuje operním představením vskutku důstojné zázemí.

Pro hradecké publikum, které nemá vlastní operní divadlo, je pozvánka do hlediště MET velkou šancí a i tak náročný titul, jakým byl Brittenův Peter Grimes (s vynikajícím Anthonym Deanem Griffeyem v titulní roli a Patricií Racette v roli Ellen Orfordové) se těšil velké pozornosti a zájmu více než sto třiceti diváků. Je dobré, že se řady milovníků opery šíří právě i díky přenosům z MET, které se staly i u nás zcela novou a atraktivní formou přístupu k opeře. 

Reklama

Výběr článků

Načítám