Hlavní obsah

Punkové Velikonoce ve Futuru

Novinky,
PRAHA

Velký punkový festival se uskuteční na velikonoční neděli v pražské klubu Futurum. Vystoupí na něm šest kapel včetně známé americké skupiny U. S. Bombs a anglických Deadline, které vede zpěvačka Liz.

Článek

Program začne v 19 hodin. Jako první vystoupí Adam Bomb vycházejí z rock´n´rollu a glam rocku, který má show v krvi a libuje si v efektech jako je hořící kytara.

Dalších pět kapel spolu jezdí v současné době po Evropě v rámci šňůry Bad Boys For Life. Jeho hlavní hvězdou jsou U.S. Bomb, které vede Duane Peters. Peter je legendou americké punku. Punk pro něj není jen stylem hudby,ale stylem života. Hrál s desítkami kapel, mnohdy jen proto, aby mohl spát ve zkušebně, ale také brát drogy a stále si nedokáže představit, že by nevyrážel pravidelně na turné.

V současném obsazení U.S. Bombs opět působí kytarista Kerry Martinez, ale nakonec s nimi nebude bubnovat Chip Hanna.

Druhým headlinerem jsou Deadline, kteří se v poslední době přestěhovali z Anglie do Francie, říznému streetpunku však zůstali věrní.

Klasickému melodickému punku se věnují bostonští Darkbuster. I oni vycházejí z pojetí The Clash a nebojí se melodický punk obohacovat o další prvky. Na poslední desku si pozvali i člena slavné ska skupiny Mighty Mighty Bosstones Dickyho Barretta a Kena Casey z Dropkick Murphys, kteří kombinují punk s irskou hudbou.

Kanadští Creepshow hrají psychobilly s hororovými prvky a berlínští Radio Dead Ones, kombinující punk s rock´n´rollem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám