Hlavní obsah

Po roce se koná Planet festival, přijedou Kosheen a Bad Religion

Novinky, Alex Švamberk
TÁBOR/PRAHA

Po roční pauze se opět uskuteční hudební Planet festival. Konat se bude 13. a 14. června v Táboře jako první dva ročníky. Novinkám to potvrdil David Urban z pořádají agentury D Smack U.

Článek

„Ano, festival bude,“ řekl stručně David Urban a dodal: "Uskuteční se o víkendu 13. a 14. června.“ Program zatím zveřejnit odmítl, učiní tak až příští týden. Zatím je jasné, že se na něm objeví u nás velmi dobře známí Kosheen pohybující se mezi popropckem a  taneční scénou. Zahrají 13. června.

Ve stejný den také vystoupí v Táboře legendární americká punková skupin Bad Religion, která inspirovala Green Day a další přední představitele neopunkové vlny z poloviny devadesátých let. Oba soubory mají v plánu koncertů zveřejněném na svých internetových stránkách uvedeno, že vystoupí na táborském Planet festivalu. Urban jejich vystoupení potvrdil. Také soubor Beatsteaks uvádí táborský festival v přehledu akcí, kde vystoupí.

Letošní ročník festivalu se bude konat v místě, kde začínal pod názvem Planet Roxy. Pořadatelé se vrátili i k původnímu červnovému termínu, ve kterém se konal v roce 2003. Tehdy na něm vystoupil Marilyn Manson. Po roční pauze se festival uskutečnil v Táboře pod názvem Love Planet. Hlavní hvězdou byl Nick Cave, dále na něm hráli například Apocalyptica, Skinny Puppy a Sisters Of Mercy.

V roce 2006 byl festival přemístěn do Prahy, kde ale velký zájem nevyvolal, i když na něm hráli Pet Shop Boys nebo Ministry a Body Count.Loni se nekonal.

Reklama

Související témata:

Související články

Marilyn Manson zakončí festival Go Planet Roxy

Festival Go Planet Roxy, který se uskuteční 20. a 21. června na táborském letišti, nabídne řadu skutečných hvězd v čele s Marilynem Mansonem. Chybět nebudou...

Morcheeba vystoupí v Táboře

Morcheeba je hlavní hvězdou prvního dne festivalu Go Planet Roxy, jenž se koná 20. a 21. června v na letišti táborského aeroklubu. Skupina, kterou tvoří...

Táborský Go Planet Roxy nezklamal

První velký festival léta Go Planet Roxy v jihočeském Táboře skončil v noci na neděli, kdy se začali rozjíždět domů první návštěvníci. Policie je s festivalem...

Výběr článků

Načítám