Hlavní obsah

Nespokojený Zuna: Zprávy možná nasadíme znovu proti ČT

– PRAHA
Novinky, jos

Pokud se televizi Prima nepodaří zvýšit sledovanost hlavní zpravodajské relace, je televize připravená její vysílací čas opět posunout. K vyhodnocení současných zpráv Primy by mělo dojít na začátku léta a na řadu by mohla přijít také diskuse nad změnou formátu a obsahu zpravodajství. V Pressklubu na Frekvenci 1 to ve středu uvedl šéf zpravodajství Primy Pavel Zuna.

Článek

"Myslím, že na začátku léta takové hodnocení uděláme. A pak bude také jasné, co převažuje, jestli pozitiva, nebo negativa. V případě, že dojdeme k tomu, že převažují negativa, tak s tím budeme něco dělat," řekl Zuna v Pressklubu.

Podle něj by pak vedení televize uvažovalo o změně formátu zpráv, proměnách obsahu anebo o změně vysílacího času.

O tom, že se na Primě uvažuje o návratu hlavních zpráv před sedmou hodinu, informovaly Novinky již před týdnem.

"Nechtějte teď po mně, co spíše zvolíme, protože to nerozhoduji já. To rozhoduje generální ředitel, programový ředitel, management televize," doplnil šéf druhé nejsledovanější komerční televize v Česku.

Proti ČT jsme byli úspěšní

Současná sledovanost zpráv Primy podle Zuny není žádnou tragédií, spokojen s ní ale není. "Já neříkám, že současnou sledovanost považuji za úspěch. Jenom říkám, že to není tragédie, ze které bych páchal sebevraždu,“ řekl.

Zuna si prý dovede představit i návrat zpráv na původní vysílací čas 18:55.

"Jasně, že dovedu. My jsme tam byli velmi úspěšní a já jsem přesvědčený, že bychom tam byli úspěšní zas," řekl. Přesun zpráv na půl osmou ale označil za důležitý krok, při kterém bylo třeba vyzkoušet, jak lze konkurovat hlavní zpravodajské relaci televize Nova.

Sledovanější než M.A.S.H.

Zuna již v polovině února, kdy byl hostem on-line chatu na Novinkách, uvedl, že je se současnou podobou zpráv z devadesáti procent spokojený. Průšvih by podle něj bylo jedině to, kdyby sledovanost poklesla pod 300 tisíc diváků, které míval ve stejném čase seriál M.A.S.H.

Podle něj by se ale vyplatilo udržovat zpravodajskou relaci, i kdyby měla sledovanost 150 tisíc diváků.

"Jsou tu tři velké televize a teď přijdou další, které budou vnímány jako ty malé. Kdyby jste obětovala i v zájmu finančním to zpravodajství v hlavním večerním čase, tak televize ztratí tu definici v očích lidí té velké televize a zařadí se mezi oněch šest, nebo kolik bude, malých. Ta televize by ztratila kredit. I kdyby zprávy byly ztrátové, tak se vyplatí je dělat," dodal v Pressklubu Frekvence 1.

Když Prima na začátku února poprvé odvysílala své zprávy od 19:30 s novou moderátorskou dvojicí Pavel Zuna - Mirka Čejková, přilákala úctyhodných 1,43 miliónu diváků. Během týdne se však sledovanost zhoršila o padesát procent. Pozvolný pád pokračoval i v dalších týdnech a v úterý 11. března se na zprávy Primy dívalo méně než půl miliónu lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám