Hlavní obsah

Posun k desáté hodině Bubílkové pomohl

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořad Co týden vzal Zuzany Bubílkové se na ČT1 přesunul z osmé hodiny na třičtvrtě na deset a získal tak nové diváky. Kanadská dokumentární série Letecké katastrofy, která se dostala před Bubílkovou, naopak na změně programu prodělala.

Článek

Bubílková měla v úterý 18. 3. cca 0,935 miliónu diváků, tedy téměř stejný počet jako při prvním vysílání jejího pořadu na začátku ledna. V posledních týdnech se přitom její sledovanost pohybovala spíše kolem 0,7 miliónu a koncem února dokonce klesla na 0,671 miliónu.

Letecké katastrofy, které teď běží na ČT1 od osmi večer, naopak mírně ztrácejí. V poslední době mívaly okolo 0,7 až 0,8 miliónu diváků a po změně vysílacího času mají 0,663.

Náhlý úspěch pořadu Co týden vzal se dá jednoduše vysvětlit. Jde o to, že od osmi začíná na TV Nova seriál Ordinace v růžové zahradě 2, který má hlavně u žen téměř neotřesitelnou pozici a stálou sledovanost kolem 2 miliónů. Na Primě navíc běží Velmi křehké vztahy 2, které posbírají zbytek divaček.

Jak minulý týden vysvětlil mluvčí České televize Ladislav Štícha, diváci (či spíše divačky) od osmi Bubílkovou nestíhali a jiná skupina diváků zase chtěla od osmi pořad typu Letecké katastrofy. Proto se ČT rozhodla k přesunu, který se nyní ukazuje být správným tahem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám