Hlavní obsah

Nabídka přenosů z Metropolitní opery se rozšiřuje

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt přímých přenosů inscenací z Metropolitní opery v New Yorku MET: Live in HD, který si od svého zahájení v prosinci 2007 získal mezi milovníky opery velkou popularitu, rozšiřuje významně svou nabídku – a to hned ve dvou směrech.

Článek

První významnou zprávou je, že v sobotu 15. března se k přenosům pořádaným v kině Aero na pražském Žižkově připojí dvě další kina – Centrál v Hradci Králové a Digitální kino Žatec, obě umožní milovníkům opery zhlédnout přímý přenos představení opery Peter Grimes Benjamina Brittena v nejlepší obrazové kvalitě HD a s prostorovým pětikanálovým zvukem 5.1.

Titulní roli rybáře Grimese vytvoří tenorista Anthony Dean Griffey, postavu učitelky Ellen Orfordové sopranistka Patricia Racetteová pod taktovkou Donalda Runniclese. Zájemci, kteří se nedostanou ani do jednoho z kin, mohou vyslechnout přímý přenos Petera Grimese z Metropolitní opery na Českém rozhlasu 3 – Vltava.

Další novinka je významná především pro ty, na které se v první, rychle vyprodané sérii přenosů nedostalo: kino Aero připravilo cyklus nazvaný Přidáváme!!!, který zahrne projekce třinácti záznamů představení z letošní a loňské sezóny. Od dubna do června bude tedy opět možné setkat se na plátně v kině Aero se světovými operními špičkami v patnácti lákavých titulech.

K osmi inscenacím z letošní řady přibude Čajkovského Evžen Oněgin, Rossiniho Lazebník sevillský, Kouzelná flétna W. A. Mozarta, Belliniho Puritáni a Pucciniho slavný Triptych (Plášť, Sestra Angelica a Gianni Schicchi), to vše v inscenacích slavných režisérů a v hudebním nastudování dirigentů, jako je James Levine, Valery Gergiev či Patrick Summers.

Předprodej cyklu byl zahájen ve středu 12. března v pokladnách kin Aero (Biskupcova 31) a Světozor (Vodičkova 41). Do 6. dubna bude možno zakoupit a rezervovat pouze permanentky na 5 a více představení (cena 250 Kč za vstupenku), od 7. dubna i jednotlivé vstupenky (cena 300 Kč). Více informací na www_metinhd.cz. 

Reklama

Výběr článků

Načítám