Hlavní obsah

Tono Stano v Galerii Louvre

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galerie Louvre v centru Prahy představuje do 30. března výběr z fotografií Tona Stana (ročník 1960), které pocházejí ze sbírky podnikatelské skupiny PPF Petra Kellnera. Autor patří mezi renomované tvůrce, uznávané doma i v zahraničí.

Foto: Tono Stano/Galerie Louvre, Právo

Tono Stano: Doma II (2000)

Článek

Narodil se na Slovensku ve Zlatých Moravcích, v Bratislavě vystudoval střední uměleckou školu, ale pak už se natrvalo usadil v Praze. Výstava nabízí výběr jeho slavných i téměř neznámých snímků.

On sám o tom říká: „Mám některé fotografie, které se moc nelíbily a oslovily vlastně jen pár lidí. Jiné jsou naopak populární. To je v pořádku, protože i já se orientuji jen podle vlastního poznání a citu. Nedá se přitom kalkulovat, že bych třeba dělal fotografie jen pro esteticky vzdělané publikum.“

Je to první z řady expozic, které mají v Galerii Louvre kompletně představit soukromou fotografickou sbírku PPF, která je největší tohoto druhu v Česku – obsahuje na tisíc děl od 45 významných fotografů. Galerie Louvre na Národní 22 je otevřena denně od 13 do 22 hodin, v ceně vstupenky je káva v přilehlém baru. 

Reklama

Výběr článků

Načítám