Hlavní obsah

Album Irglové a Hansarda je v Americe sedmé

Právo, Jaroslav Špulák

Úspěšné světové tažení Markéty Irglové a Glena Hansarda se soundtrackem k filmu Once pokračuje. V aktuálním americkém prodejním žebříčku Billboard 200 figuruje album na sedmém místě. Ve Spojených státech se ho prodalo již kolem 600 tisíc kusů a v době, kdy byla jejich píseň oceněna zlatou soškou Oscara, za ně zpěváci dostali zlatou desku.

Foto: Reuters

Česká zpěvačka Markéta Irglová s irským hudebníkem Glenem Hansardem mají podle kritiků velkou šanci na zlatou sošku.

Článek

Po ocenění Falling Slowly jako nejlepší filmové písně loňského roku stoupl prodej Once v USA asi o 100 tisíc kusů. „Do první dvoustovky hitparády Billboardu se poprvé dostalo i jejich starší album The Swell Season. Je na 194. místě. Svědčí to o tom, že se o jejich hudbu lidé v Americe zajímají a pátrají po starších nahrávkách,“ řekl Právu Marek Irgl, Markétin otec a spolupracovník dvojice.

„Kromě toho uzavřeli smlouvu na zastupování v oblasti autorských práv s Warner Chappel, jednou z největších společností v tomto oboru na světě,“ dodal.

V Česku se alba Once prodalo asi 12 tisíc kusů, což je na současný propad prodeje cédéček skvělý úspěch.

Dvojice se nyní chystá na americké turné, které začne 23. dubna ve Phoenixu a potrvá do 20. května. V červnu se po krátké pauze do Ameriky na další koncerty zase vrátí. Vystoupení v Česku zatím nejsou potvrzena.

Reklama

Výběr článků

Načítám