Hlavní obsah

Basiková, Budweiserová i Kočičková zazpívají pro Tibet

Novinky, Stanislav Dvořák

Na víkend a na příští týden přichystalo Občanské sdružení Potala několik večerů s hudbou, literaturou i filmem v rámci charitativního Festivalu pro Tibet. Např. v pátek zazní v pražské Viole tibetská loutna, v sobotu opět v klubu Mlejn v poněkud rockovějším pojetí a v neděli se v kostele sv. Salvátora setkají na "tibetském" koncertě tak rozdílné zpěvačky jako Bára Basiková, Marcela Březinová, Irena Budweiserová, Ester Kočičková či Jana Fabiánová.

Foto: Archiv Právo, Právo

Bára Basiková

Článek

Na tibetskou loutnu zahraje hudebník Lobsang pocházející z polonomádské rodiny, která žije na Tibetské náhorní planině, na území někdejší provincie Amdo. Lobsang nyní žije v Irsku.

V pátek ho ve Viole doprovodí Alfréd Strejček, který přečte úryvky z Tibetské knihy mrtvých, a během večera vystoupí i Alikvotní čtyřka, Maleedivy a Vlastislav Matoušek. V sobotu bude ve Mlejně hrát společně se skupinami Vypsaná fixa, November 2nd a Lety mimo.

Hlasy dákyní je název nezvyklého koncertu, který proběhne v neděli od 19:00 v kostele sv. Salvátora. Vystoupí tam výrazné české zpěvačky různých žánrů jako Bára Basiková, Marcela Březinová, Irena Budweiserová, Andrea Kalivodová, Ester Kočičková, Jana Fabiánová a další.

Od pondělí pak v kině Aero startuje Tibetský filmový festival, který nabídne filmy jako Útěk přes Himálaj a Na druhé straně Himálaje, ve středu naváže Švandovo divadlo představením Tibet – tajemství červené krabičky a ve čtvrtek (od 18:30) proběhne v Karavanseraji Tibetský večer, kde kromě hudby můžete ochutnat i tradiční tibetské jídlo a pověstný slaný čaj s jačím máslem. Celý tibetský týden uzavře v neděli v klubu Vagon závěrečná párty s Lobsangem, Jesus Om a Posmrtnými zkušenostmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám