Hlavní obsah

Hvězdou Dark Live Festu je Deutsch Nepal

– PRAHA

Švědský projekt Deutsch-Nepal je hlavní hvězdou pátého ročníku přehlídky industriálních a elektronických kapel Dark Live Fest, který se uskuteční tuto sobotu od 16 hodin v pražském Rock Café. Vystoupí na něm pět souborů.

Článek

Hlavní postavou švédského projektu Deutsch-Nepal je Lina Baby Doll, který také stál u zrodu kultovního vydavatelství Cold Meat zaměřeného na dark ambient. Po trochu sporném vývoji z osmdesátých let, kdy se nahrávky projektu blížily kontroverzním Der Blutharsch, přišel Lina Baby Doll loni s novou a veskrze zdařilou deskou Erotikon plnou navrstvených zvuků a smyček.

Ze Švédska pochází i Peter Andersson, který v roce 1991 uvedl projekt Raison d'etre. Je to jeden z prvních představitelů dark ambientu, který také vydává na labelu Cold Meat . 

Další dva projekty jsou ze zemí Beneluxu. Surreálně laděný dark ambient nabízí projekt Empusae Belgičana Sala Ocina, zatímco lucemburští Rome nabízejí apokalyptický folk. Posledním souborem je německý Xabec, zaměřený na ambient i experimenty se zvukem, Manuel Richter využívá vedle industriálních ruchů také analogové zdroje zvuku.

Koncert začíná už odpoledne, protože v Rock Café musí kvůli problémům s hlukem končit veškerá produkce v deset večer. Klub přitom byl nákladně rekonstruován. V současné době bojuje o holou existenci, neboť hluk nadále ruší nájemníky a zřizovateli hrozí, že nebude moci pokračovat v pořádání koncertů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám