Hlavní obsah

V Praze se srazily dva autobusy, sedm zraněných

– Praha • Aktualizováno

Záchranáři s policií a hasiči zasahovali v úterý u dopravní nehody na pražském Jižním Městě, kde se srazily dva autobusy. Záchranka ošetřila sedm lidí s lehkými zrněními, pět z nich muselo do nemocnice. Podle policie jeden z řidičů zřejmě nedobrzdil.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka autobusů na ChodověVideo: Richard Wágner, Novinky

 
Článek

K nehodě došlo krátce před polednem v ulici Hviezdoslavova nedaleko stanice metra Opatov.

Havárie autobusu plného dětí v Praze: Policie obvinila řidiče, hrozí mu pět let

Krimi

Záchranka na Twitteru uvedla, že podle prvotních informací bylo na místě šest zraněných, jednalo se zejména o úrazy hlavy a dolních končetin. Mluvčí záchranky Jana Poštová později počet zraněných upřesnila na sedm s tím, že pět z nich odvezli do nemocnice.

„Záchranáři na místě ošetřili pět žen ve věku od 62 do 81 let. Všechny byly po celou dobu při vědomí a utrpěly pouze lehčí poranění,” dodala Poštová.

Foto: ZZS HMP

Srážka autobusů v Praze na Jižním Městě

Na místě zasahovali rovněž hasiči. „Nemusíme vyprošťovat, spolupracujeme s policií,” sdělili hasiči.

Na Jihlavsku havaroval autobus s dětmi: 29 zraněných

Krimi

Na místo dorazil také speciální vůz Atego. Jeho výhodou je, že se v něm může při nepřízni počasí úkryt větší počet lidí.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Její mluvčí Jan Rybanský uvedl, že předběžné závěry z místa nehody ukazují na to, že jeden z řidičů zřejmě nedobrzdil a narazil do stojícího autobusu.

Další nehoda autobusu v Praze se stala odpoledne v Plzeňské ulici, kde se střetl se sypačem. Nikdo nebyl zraněn a odnesly to hlavně plechy.

V Praze boural odpoledne autobus se sypačemVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám