Hlavní obsah

Útok na autobus s cestujícími na Náchodsku, díry ve skle ukazují na střelbu

– Náchod

Policisté z Náchodska pátrají po člověku, který během jízdy linkového autobusu poškodil zadní dveře vozidla. Pracují dokonce s verzí, že sklo mohl někdo prostřelit, protože v něm našli dva kruhové otvory o průměru čtyři milimetry.

Foto: Policie ČR

Vandal poškodil autobus, tomu se za jízdy vysypalo sklo ze dveří.

Článek

„O incidentu nás informoval řidič ve středu krátce před jedenáctou hodinou večer. Linkový autobus jel z Hradce Králové do Broumova a cestovalo v něm 18 lidí,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Pachatel podle ní zatím neznámým způsobem a předmětem poškodil zadní dvoukřídlé dveře. „Na náměstí Komenského v Hronově pak došlo k vysypání skla,“ upřesnila mluvčí.

K útoku došlo zřejmě zvenčí, protože lidé uvnitř autobusu najednou slyšeli řinčení skla a uviděli rozbité dveře. „Ale jak přesně k tomu došlo, je nyní předmětem vyšetřování. Jsme teprve na začátku,” uvedla Kormošová.

Dívce se zasekla noha ve dveřích autobusu, táhl ji za sebou 20 sekund

Koktejl

Kriminalisté případ vyšetřují jako poškození cizí věci, výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví, za což hrozí až dva roky vězení.

V Praze se srazil autobus se sanitkou, řidiče museli vyprostit

Krimi

„Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout informaci směřující k objasnění případu, aby zavolali na linku 158, nebo se přímo dostavili na jakoukoliv policejní služebnu,“ dodala Kormošová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám