Hlavní obsah

Policie zasahuje na ministerstvu zemědělství

Praha
Aktualizováno

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu zasahují na ministerstvu zemědělství. Podle MF Dnes se zásah týká miliardových dotačních programů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu sdělit, že provádíme úkony trestního řízení. Více informací poskytovat nebudeme, neboť podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Praze,“ řekl Novinkám mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

Další informace policie v tuto chvíli neposkytuje. Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová řekla, že policisté zajišťují důkazy a nikoho nezadrželi. Další informace neuvedla.

O nic sdílnější není ani samotné ministerstvo. „Policie nás požádala o součinnost a předložení dokumentů, které se vztahují k předchozímu vedení Ministerstva zemědělství a Lesů ČR. S ohledem na všechny probíhající úkony nemůžeme sdělit žádné bližší informace,“ uvedl mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý.

Podle ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD) se zásah týká i Lesů ČR za éry bývalého ředitele Daniela Szóráda. Ten podle Deníku N podává ve čtvrtek odpoledne vysvětlení na policii ve Zlíně.

"Policie šetří, ministerstvo spolupracuje. Jedná se o předchozí období. Nechci to víc komentovat," uvedl ministr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám