Hlavní obsah

Na pražském Barrandově se srazily dva autobusy

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Záchranáři a hasiči zasahují v úterý odpoledne u dopravní nehody dvou autobusů v Praze. Zranili se dva lidé, jeden z nich středně těžce.

Na pražském Barrandově se srazily dva autobusyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala po třetí hodině odpoledne u čerpací stanice v ulici K Barrandovu. Oba autobusy patří soukromým společnostem. Autobus, který zezadu narazil do druhého, zřejmě jezdil jako náhradní autobusová doprava za vlak.

U nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů. „Jednotky hasičů během 35 minut vyprostily jednoho z řidičů díky hydraulickému vyprošťovacímu nářadí a byl předán záchranářům,“ řekl Novinkám ředitel pražských hasičů Luděk Prudil.

Foto: HZS Praha

Hasiči vyprostili jednoho řidiče.

K dopravní nehodě vyrazily na pomoc dvě záchranářské posádky, lékařská, inspektor i letečtí záchranáři. „Jedno zranění hodnotíme jako středně těžké, druhé zranění jako lehké. Nikdo další zraněn nebyl,“ řekl ředitel záchranářů Petr Kolouch.

„Řidiče autobusu ve věku 46 let, který byl zaklíněný, záchranáři s úrazem dolních končetin převezli do ÚVN. Ženu, cestující, 75 let, jsme s úrazem hlavy a dolních končetin převezli do nemocnice na Vinohradech,” doplnila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Hlavní tah směrem na Pražský okruh je uzavřen, podle serveru dopravních informací bude uzavřen až do večera. Příčiny nehody budou policisté vyšetřovat.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Havarované autobusy

Foto: HZS Praha

Hasiči vyprostili jednoho řidiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám