Hlavní obsah

Dvě hromadné nehody na náledí na D4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Při dvou nehodách na 22. kilometru dálnice D4 poblíž Kytína v sobotu ráno havarovalo celkem deset aut, sedm ve směru na Strakonice a tři v opačném směru. Dálnice je uzavřená. Lehce se zranili čtyři lidé. Na dálnici je náledí a mlha. Dálnice byla zprovozněna až po jedné hodině odpoledne.

Hromadná nehoda na D4Video: Aktu.cz

 
Článek

Auta havarovala v úseku mezi Kytínem a Voznicí na pomezí okresů Praha-západ a Příbram. Při jedné z nehod se srazilo šest osobních aut a nákladní auto, při té v protisměru pak havarovala tři auta a auatobus. V autobuse cestovalo asi 15 lidí, nikdo z nich se nezranil.

„Jen to klouzalo, ABS cukala. Vedle mě jelo a brzdilo osobní auto, v protisměru jsem viděl světla. Neměl jsem kam uhnout,” popsal řidič havarovaného autobusu.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Havarovaný autobus na D4

Podle informačního webu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bylo na vozovce náledí. To pokrývá tuto komunikaci i v okolí 42. kilometru, uvedlo ŘSD.

Meteorologové varovali před ledovkou

Počasí

Záchranná služba ošetřila tři zraněné. „Měli zranění lehčího charakteru, po nezbytné péči na místě byli převezeni do příbramské nemocnice,” uvedla mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

Ve směru na Prahu se vytvořily na dálnici kolony, podle předběžných informací potrvá uzavírka dálnice minimálně do 10:00.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Havarovaná auta na 22. kilometru D4

Další nehoda se stala na 29. kilometru, kde narazilo auto do svodidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám