Hlavní obsah

Dopravu na rekonstruované silnici řídili Ukrajinci. Nikdo jim nerozuměl

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pokuta až deset milionů korun hrozí firmě, která si na regulaci dopravy na rekonstruované silnici na Královéhradecku nelegálně najala dvojici Ukrajinců. Cizincům hrozí vyhoštění z České republiky.

Foto: Celní správa

Muž, který řídil dopravu, měl vestu a terč.

Článek

Případ, kdy ilegálně najatí Ukrajinci regulovali dopravu na opravovaném úseku frekventované komunikace první třídy u obce Sadová, se provalil zcela náhodně. Celníky na podezřelou dvojici upozornil jeden z řidičů, jehož znervóznilo čekání v možná hodinové koloně vozidel.

Regulovčíci ve žlutých vestách šoférovi údajně nerozuměli ani slovo. Muž nabyl dojmu, že jazyková nevybavenost 24letého chlapce a 23leté dívky může způsobit ještě větší dopravní komplikace než v úseku, kudy denně projedou tisíce aut, působí samotná rekonstrukce vozovky.

Foto: Celní správa

Zátah celníků u Sadové na Královéhradecku.

„Stěžoval si na komunikaci s mladými lidmi, kteří jeho slovům nerozuměli, načež pojal podezření, zda práci vůbec vykonávají legálně,“ popsala mluvčí královéhradeckých celníků Jitka Fajstavrová.

Celníci, kteří se vydali na místo podnět prověřit, podezření řidiče potvrdili. „Zjistili, že dvojice skutečně nedisponuje platnými pracovními povoleními vydanými českými úřady,“ potvrdila Fajstavrová. Případ celníci předali Oblastnímu inspektorátu práce pro Královéhradecký a Pardubický kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám