Hlavní obsah

Autobus objížděl rozkopanou dálnici D1, uvízl na železničním přejezdu

Jihlava

Uvízlý autobus na železničním přejezdu zastavil ve čtvrtek provoz na Jihlavsku. Řidič sjel z dálnice D1 a chtěl využít objízdné trasy, podle policie si však nevšiml zákazové značky. Vlaky pomohl zastavit pohotový svědek.

Foto: Policie ČR

Autobus uvízlý na přejezdu.

Článek

Řidič autobusu jel podle zjištění policie ve směru na Brno po dálnici, ale chtěl se vyhnout dopravním komplikacím, a tak sjel. Jel po trase, kterou neznal, a nevšiml si, že je tam zákaz vjezdu vozidel nad 3,5 tuny. Na železničním přejezdu v obci Luka nad Jihlavou se podvozkem zasekl a nemohl pokračovat.

Seniorka ve fabii nepřežila srážku s vlakem na přejezdu

Krimi

Vlaky pomohl zastavit svědek, který doběhl na nádraží. Cestující z autobusu vystoupili. „Policisté zjistili, že se jedná o autobus, který zůstal zablokován na přejezdu, neboť tento je pro taková vozidla neprůjezdný. Řidič se dopustil přestupku a byla mu uložena pokuta,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Autobus blokoval přejezd více než hodinu, kolem sedmé hodiny večer byl vyproštěn a provoz na trati byl obnoven. Na trati jezdí osobní vlaky mezi Jihlavou a Náměští nad Oslavou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám