Hlavní obsah

Herec Labuda dostal za tragickou nehodu podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Okresní soud ve Žďáru nad Sázavou uložil slovenskému herci Mariánu Labudovi za loňskou tragickou nehodu na dálnici D1 trest deset měsíců s podmíněným odkladem se zkušební dobou 30 měsíců. Stejnou dobu nesmí řídit auto.

Článek

Soud rozhodl trestním příkazem již 8. září. Státní zástupce se v zákonné lhůtě neodvolal. Od pátku běží Labudovi osmidenní lhůta pro podání případného odvolání. Pokud by tak učinil, bylo by nařízeno hlavní líčení.

"Já od začátku tvrdím, že přijmu jakékoli rozhodnutí. Rodzhodnutí padlo a já se nemíním odvolat," řekl v pondělí Labuda. Případ by tak měl být podle něj u konce. "I když pro mě samozřejmě nebude uzavřen nikdy," dodal.

Soudkyně Libuše Skřivanová, nechtěla své rozhodnutí nijak komentovat. Rozsudek formou trestního příkazu je bez odůvodnění. Samosoudce může bez projednání věci v hlavním líčení vydat trestní příkaz, jestliže skutek je spolehlivě prokázán opatřenými důkazy.

Trestním příkazem může uložit trest odnětí svobody do jednoho roku s podmíněným odkladem, či zákaz činnosti do pěti let.

Při nehodě na Vysočině zemřely dvě ženy. Neštěstí se stalo 19. listopadu na 156. kilometru dálnice u Velké Bíteše na Źďársku. Za tragickou bilancí nehody mohla zřejmě zledovatělá silnice.

Na ledovce havarovala nejdříve dodávka, která zůstala u pravých svodidel. Na stejném místě pak ve smyku narazila i řidička malého osobního auta. I přes varování zůstala se svojí matkou stát u středových vozidel. Ve sněhové vánici je následně smetl herec ve svém vozu, který dostal smyk.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám