Hlavní obsah

VyVolení se vrátili do vily, bombu odvezl pyrotechnik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Soutěžící z reality show TV Prima VyVolení v pátek odpoledne opustili vilu kvůli bombě z 2. světové války, ale kolem šesté se zase vrátili. Policie evakuovala obyvatele v okolí nálezu bomby. Pyrotechnici bombu odvezli.

Článek

"Vila je evakuována, všichni jsou na bezpečném místě," informoval odpoledne tiskový manažer projektu Marek Winkler. Po šesté hodině už oznámil, že "se před dvaceti minutami všichni vrátili, jsou v pořádku a večer budou normálně vysílat."

Transport uzavřel okolní silnice

Pyrotechnici výbušninu v 15:40 naložili na nákladní vůz s pískem a odvezli. Kvůli transportu s nebezpečným nákladem byly na několik minut uzavřeny silnice na Poděbradské a Průmyslové ulici a také křižovatka na Harfě. Zhruba v 15:45 byly tyto ulice opět zprůjezdněny, upřesnila mluvčí.  

Dělníci na bombu narazili na staveništi v Podkovářské ulici v Praze 9, v lokalitě Nová Harfa. Hasiči na místě asistovali pyrotechnikům za pomoci jeřábů, kterými  bombu vyzvedli. Policie evakuovala obyvatele v okruhu cca dvou kilometrů, informovala Novinky policejní mluvčí Eva Miklíková.

Speciálni kolona s bombou zamířila ke středočeské Příbrami. Ve vojenském prostoru ji pak pyrotechnik odpálil. Podobné nálezy jsou v Praze podle policistů docela časté, ale tak velkou bombu už dlouho neviděli. Kdyby explodovala, létaly by střepiny až dva kilometry daleko.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám