Hlavní obsah

Případ napadení Berdára vyšuměl, pachatel se nenašel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Případ napadení bývalého ředitele Českého Telecomu Gabriela Berdára byl odložen. Pokud by se objevily nové důkazy, vyšetřování se obnoví, uvedla ve středu policejní mluvčí Soňa Budská.

Článek

Bývalý generální ředitel Českého Telecomu Gabriel Berdár je přesvědčen, že útočníci, kteří ho v květnu přepadli před jeho domem, jej chtěli zavraždit. Podle svých slov utrpěl mnohočetné zranění. On prý postupoval v mezích zákona a střílel do země. 

Neznámí muži napadli Berdára, když se v noci vracel z Londýna, kde byl na služební cestě. Před jeho domem ho měli zmlátit železnou tyčí.

"Jediná věc, kterou na mě evidentně zcela záměrně vykřikli, byla kriminální policie. Byl to pokus o vraždu, který byl předem plánovaný," řekl tehdy České televizi Berdár. Neví však, kdo by za útokem mohl stát.

Berdár zaútočil na nesprávné lidi

Po přepadení vyrazil se svou přítelkyní autem do nemocnice. Cestou potkali vůz, o němž se domnívali, že v něm jedou útočníci. Berdár na něj několikrát vystřelil.

"Konal jsem v mezích zákona. Útočníci na mě najížděli a ohrožovali nejen můj život, ale i život mé přítelkyně. Střílel jsem pouze do země," uvedl. Podle policie se ale zmýlil. V autě pachatelé neseděli. Jeho verzi zpochybnila i posádka vozu. "Začal na nás střílet, když jsme se mu na úzké cestě snažili uhnout, aby nás mohl objet," řekl Vladimír Račko, který seděl za volantem.

Policie útok měsíce vyšetřovala, ale k ničemu nedospěla.

Anketa

Kdo myslíte, že napadl Gabriela Berdára?
Zloději, kteří šli po penězích
21,9 %
Lidé, které naštvaly vysoké odměny manažerů
13,9 %
Nikdo
64,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 288 čtenářů.

Reklama

Související články

Policie zatím neví, kdo zaútočil na Berdára

Policie zatím nezná pachatele ani motiv útoku na generálního ředitele Českého Telecomu Gabriela Berdára. Od napadení uběhly už tři týdny. Z důkazů údajně zatím...

Výběr článků

Načítám