Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič ujížděl v Praze policii. Naboural a snažil se utéct

Novinky, luh
Praha

Noční honičku Prahou podnikli policisté v pondělí krátce před 23. hodinou. Během služby chtěli zastavit a zkontrolovat řidiče Škody Octavia, ten ale jejich výzev nedbal a snažil se ujet. Poté, co naboural, se ještě snažil policistům utéci po svých. Zastavil ho až varovný výstřel policisty, informoval mluvčí policie Jan Rybanský.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdrogovaný řidič ujížděl policii přes Jižní spojkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté muže zaregistrovali ve Strakonické ulici v Praze 5 ve směru do centra. Řidič nedbal světelných ani zvukových výzev k zastavení, policisté tak byli nuceni vozidlo pronásledovat nočními ulicemi Prahy přes Jižní spojku až do několika kilometrů vzdálené ulice Na Rovinách v Praze 4.

Muž se ještě snažil před policisty utéct, zastavil ho až varovný výstřel. Poté policisté lustrací zjistili, že měl několik zákazů řízení. Navíc měl pozitivní test na drogy, a to na amfetamin/metanfetamin a kanabis.

Foto: Policie ČR

Muž naboural do zaparkovaného vozidla

„Následující den bylo muži sděleno podezření pro trestný čin maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám