Hlavní obsah

Žena postřelená v restauraci zemřela, policie podezírá manžela z vraždy

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

V královéhradecké nemocnici zemřela 47letá žena, kterou ve čtvrtek večer v rychnovské restauraci U Zvonu postřelil její manžel. Z místa ji v kritickém stavu transportovala sanitka, v nemocnici byla ihned operována. Policie pachatele zadržela a chystá se jej obvinit z vraždy.

Střelba v Rychnově nad KněžnouVideo: Aktu.cz

 
Článek

Podle závěrů policejních vyšetřovatelů zaútočil 49letý muž z Rychnovska na svou o dva roky mladší manželku legálně drženou krátkou střelnou zbraní. Motivem činu byly s největší pravděpodobností předchozí dlouhodobé manželské neshody.

Podle informací deníku Právo ženu muž, který je známou rychnovskou figurou a bývalý novinář, střelil z bezprostřední blízkosti do hlavy.

„Ke střelbě došlo v zadním odlehlém prostoru baru, kde dvojice byla sama. V ostatních prostorách se v tu dobu nacházelo dalších třináct osob, které okamžitě po střelbě restauraci opustily,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková. Podle informací televize Nova měl pár tři děti – dvě dospělé, další ve věku 13 let.

Policii na místo okamžitě zavolal personál baru. „V době příjezdu první hlídky byl útočník na místě a při zadržení nekladl žádný odpor,“ dodala Ivana Ježková s tím, že v průběhu pátku bude muži sděleno obvinění z vraždy a zároveň kriminalisté předají státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám