Hlavní obsah

Pětici migrantů přivezl do Prahy maďarský kamioňák, policie ho zadržela

Praha
Aktualizováno

Policie zadržela maďarského řidiče kamionu, který ve středu přivezl do Prahy pět migrantů. Podle ní jim umožnil nelegální přechod hranice, informovala o tom mluvčí policie Eva Kropáčová. Policisté také zjistili, že čtyři muži byli Afghánci a jeden Iráčan.

Kamion s melouny přivezl do Prahy pět migrantů. Utekli do políVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Maďarský řidič kamionu byl zadržen, a to pro podezření z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uvedla Kropáčová.

Pětice migrantů je podle ní zletilá a v minulosti požádala o azyl v Řecku. Policisté je proto vyhostí z České republiky.

Policii přivolali zaměstnanci firmy v Řeporyjích ve středu kolem desáté hodiny dopoledne s tím, že z kamionu, který vezl melouny, vyskákalo několik lidí, kteří utekli. Hlídky byly během několika minut na místě a všechny muže pochytaly. Ve středu však nebyla známa jejich národnost ani věk.

Další migranti na Moravě

Další cizince bez dokladů, kteří tvrdí, že pocházejí z Afghánistánu, odhalili celníci při běžné kontrole kamionu v Brně-Slatině.

Celní kontrola odhalila nelegální migranty v BrněVideo: Celní správa České Republiky

"Příslušníci celní správy kontrolovali dnes dopoledne makedonský kamion, který do České republiky a Polska vezl autodíly. Plomba nákladového prostoru byla na první pohled v pořádku a odpovídala dokladům. Při bližší kontrole se ale ukázalo, že byla pravděpodobně porušena a znovu pečlivě opravena," řekla mluvčí jihomoravské Celní správy Lada Temňáková.

V nákladovém prostoru našli celníci pět mužů, kteří u sebe neměli žádné doklady, ale tvrdili, že pocházejí z Afghánistánu. Řidič do České republiky jezdí pravidelně a uvedl, že o mužích v nákladovém prostoru nevěděl. Na místo přijeli cizinečtí policisté a cizince převzali.

Reklama

Výběr článků

Načítám