Hlavní obsah

Policie vyzvala opilou matku, aby v horku dala pít dítěti. Žena místo toho usnula

Česká Lípa

Několik hodin bez jídla a pití v třicetistupňových vedrech bylo podle policie devítiměsíční dítě v Zákupech na Českolipsku. Na jeho opilou matku upozornili lidé a přivolali policie. Žena policistům přiznala, že i s dítětem byla tři hodiny v restauračním zařízení. Dítěti nedala nic k jídlu ani k pití. Když ji policisté vyzvali, aby tak učinila, žena místo toho dál popíjela a pak usnula. O dítě se postarala sociální pracovnice.

Foto: Policie ČR

Ženě policisté naměřili v dechu 3,03 promile. Nebyla schopná se o dítě postarat.

Článek

Lidé v Zákupech, kteří městem minulý čtvrtek projížděli, si všimli, že po chodníku vrávorá žena s kočárkem a nebezpečně s ním najíždí do vozovky. Upozornili proto dopravní policii.

„Když policisté ženu objevili, těžce artikulovala a měla problémy s orientací v prostoru. Na dotaz, kde bydlí, po dlouhém přemýšlení jmenovala svou vesnici, ale rukama ukazovala na opačný směr oproti skutečnosti,“ uvedla v pondělí českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Žena měla v dechu 3,03 promile alkoholu, informovala Baláková.

Foto: Policie ČR

Ženě policisté naměřili v dechu 3,03 promile. Nebyla schopná se o dítě postarat.

Žena dopravním policistům přiznala, že ten den byla i se svým devítiměsíčním dítětem tři hodiny v restauraci. „Neměla pro něj s sebou ale žádné jídlo nebo pití a ve třicetistupňovém vedru nebylo chráněné před účinky slunce jakoukoliv čepičkou,“ řekla policejní mluvčí.

Místo přípravy sunaru dál pila

Přivolaní policisté z Mimoně ženu i s dítětem doprovodili do místa jejich bydliště a vyzvali ji, aby připravila dítěti sunar. Žena chlapce nechala v kočárku venku policistům a slíbila, že se brzy vrátí. Když delší dobu nepřicházela, zjistili, že v bytě konzumuje další alkohol a sunar pro chlapce připravovat ještě ani nezačala.

„Zavolali proto na místo sociální pracovnici, která rozhodla o okamžitém odebrání dítěte a jeho převozu do českolipské nemocnice,“ uvedla Baláková. O dítě se podle policie nebyl schopen postarat ani jeho otec, kterému policisté naměřili 1,95 promile alkoholu.

Když sociální pracovnice odjížděla s dítětem do nemocnice, jeho opilá matka podle policejní mluvčí tvrdě spala a vůbec netušila, co se právě v její rodině odehrává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám