Hlavní obsah

Řidič v dodávce na Rakovnicku vytlačoval policisty ze silnice, pak na ně najížděl

– Rakovník
Novinky, kub

Třiatřicetiletého řidiče, který ujížděl na Rakovnicku před policejní hlídkou, přičemž si počínal dost nevybíravě a policisty ohrožoval, obvinili středočeští kriminalisté z násilí proti úřední osobě. Incident se odehrál už minulý týden, policisté nyní poskytli videozáznam z pronásledování, jak ho zachytila kamera v jejich autě.

Pronásledování řidiče na RakovnickuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policii na muže upozornili řidiči, kteří volali na tísňovou linku s tím, že na hlavním tahu mezi Prahou a Karlovými Vary jede nebezpečně řidič v dodávce.

„Hlídka vozidlo Ford Transit spatřila v Krupé u benzínové čerpací stanice, odkud řidič odjížděl a vydával se směrem na Hředle. Policisté se jej snažili vozidlem předjet, ale řidič se je snažil vytlačit ze silnice přejížděním z pruhu do pruhu,“ popsala mluvčí policie Michaela Richterová.

Později pronásledovaný v prudké levotočivé zatáčce nezvládl řízení a sjel zadní částí auta mimo vozovku. „Policisté zastavili před jeho vozidlem, avšak muž se rozjel a narazil do boku služebního auta s tím úmyslem, aby ho shodil se srázu, což se mu nepodařilo,“ doplnila mluvčí.

Policisté pak vystoupili z auta a snažili se řidiče zneškodnit, ten ale na ně transitem najížděl. Nakonec se muže podařilo i přes jeho silný odpor vytáhnout z auta a pomocí donucovacích prostředků mu nasadit pouta.

„Muž byl umístěn do psychiatrické nemocnice a kriminalisté čekají na znalecký posudek, zda byl v době spáchání příčetný či nikoliv,“ dodala Richterová s tím, že za násilí proti úřední osobě mu hrozí půl roku až šest let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám