Hlavní obsah

Muž, který na sebe v Praze zavolal zásahovku, měl doma nelegálně zbraně

– Praha
Novinky, ok, jap

Policie našla u muže, který v sobotu sám na sebe přivolal policejní zásahovku, nelegálně držené zbraně. Nyní je podezřelý z trestného činu nelegálního ozbrojování. Muž přivolal policisty, protože se bál, že by mohl zbraně při jízdě v autě s rodinou použít.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v noci u bytu muže, kde se našly zbraněVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Při prohlídce auta a po vstupu do bytu byla nalezena celá řada legálně i nelegálně držených zbraní, proto vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování,“ uvedla v neděli mluvčí policie Andrea Zoulová.

Zadržený 47letý muž musel nejprve na lékařskou prohlídku. Následně skončil v cele předběžného zadržení a bude vyslechnut.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže zadržela zásahová jednotkaVideo: Aktu.cz

Muž podle policie v sobotu kolem páté hodiny odpoledne zavolal na tísňovou linku a sdělil, že se právě pohádal s někým z rodiny, jede autem s ženou a dětmi a má zbraně. Z oznámení nebylo zřejmé, zda muž drží ostatní rodinné příslušníky jako rukojmí či nikoli.

„Muž dále uvedl, že je silně rozrušený a zbraně chce pro jistotu odevzdat. Policisté nemohli nic podcenit s ohledem na to, že tam byla manželka a děti, byla na místo vyslána zásahová jednotka, která muže zajistila,“ řekla v sobotu Zoulová.

Reklama

Výběr článků

Načítám