Hlavní obsah

Falešný americký herec obral ženu z Brněnska skoro o dva miliony

– Brno
Právo, miš

Dopisování na internetu se pořádně vymstilo 67leté ženě z Brněnska, která svému virtuálnímu nápadníkovi, jenž se na síti vydával za populárního amerického herce, neváhala na účet poslat téměř dva miliony korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovali policisté ve čtvrtek, za jakého herce se podvodník vydával, ale uvést nechtěli.

Konverzace se zpočátku podobala scénáři z romantických snímků. Po výměně několika zpráv neváhal smýšlený ctitel poslat své známosti ke dveřím valentýnskou kytici. Jak se ukázalo, nejednalo se o milou pozornost, ale o promyšlený tah.

Další dárky, které neznámý ženě posílal, už totiž nedorazily. Zásilku, jež údajně obsahovala tři miliony dolarů na podnikání, dva zlaté náhrdelníky a prsten, prý zadržela rakouská vláda ve Vídni a k uvolnění bylo třeba odeslat peníze na americké konto.

„Žena tedy poslala na americký účet 1,7 milionu korun. Z účtu navíc zmizelo skoro 40 tisíc korun, které spolykaly bankovní poplatky. Poté už přestal americký herec s českou seniorkou komunikovat. Až potom pochopila, že naletěla podvodníkovi a případ oznámila policii,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám