Hlavní obsah

Na dálnici D35 se s kamionem srazil autobus vezoucí malé fotbalisty

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, Novinky, Petr Marek

Na D35 u Litovle se v úterý odpoledne srazil autobus plný dětí s nákladním autem. Na místě bylo 18 zraněných včetně řidiče, jenž byl zraněn vážně. Dálnici ve směru na Mohelnici policie kvůli vyšetřování uzavřela.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda na dálnici D35

Článek

V autobuse cestovali malí fotbalisté ve věku kolem deseti let. Nehoda se stala poté, co řidič autobusu narazil zezadu do kamionu.

„Řidič zůstal v autobuse zaklíněn, vyprostili jsme ho a předali záchranné službě. Vrtulníkem byl převezen do nemocnice,” uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Zraněni byli celkem čtyři dospělí, tři z nich středně těžce. Děti byly zraněny jen lehce, jedno bylo převezeno do nemocnice, kde zůstane přes noc na pozorování, pro ostatní si přijeli rodiče.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči vyprostili řidiče autobusu.

Původní informace o zhruba sedmi zraněných později Hošák upřesnil na patnáct, následně se bilance zvýšila na 18 zraněných hlavně meze nezletilými pasažéry. Jednalo se o lehká až středně těžká zranění. „Konečné číslo může být vyšší. Na místě je právě kvůli velkému počtu zranění i náš krizový intervent. Zajišťujeme také náhradní autobus,“ dodal odpoledne mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda na dálnici D35

Podle krajské policejní mluvčí Jiřiny Vybíhalové se nehoda stala ve směru z Olomouce na Mohelnici na 253. kilometru. „Provoz ve směru z Olomouce na Mohelnici je odkláněn exitem 253 na Litovel, zpět na D35 se mohou řidiči vracet exitem 248,“ informovala mluvčí s tím, že okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám