Hlavní obsah

Řidič felicie nedal přednost audi, nehodu odnesl i cyklista

– Poďousy
Novinky, kub

Vážnou havárii dvou osobních aut a cyklisty řešili záchranáři v neděli před polednem na Kolínsku. Podle policejních vyšetřovatelů nedal řidič Škody Felicia přednost při jízdě z vedlejší silnice vozidlu značky Audi, které jelo po hlavní. Do nehody se navíc souhrou okolností připletl i cyklista.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na křižovatce u Poďous, které jsou místní částí Bečvár na Kolínsku. „Felicia jela od Kolína směrem na Uhlířské Janovice. Vozidlo nedalo přednost audi, které jelo po hlavní silnici na Prahu,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Martina Fejfarová.

Jedno z havarovaných vozidel bylo ještě odmrštěno na cyklistu, který zrovna přijížděl směrem od Kolína. „Pravděpodobně to bylo audi,“ dodala mluvčí s tím, že nehoda se stále vyšetřuje.

Obě bouraná auta skončila po srážce mimo silnici, stejně jako cyklista. Řidič felicie utrpěl těžká zranění, hasiči ho museli podle mluvčí Vladimíry Kerekové z vraku auta vyprostit. Záchranka muže přepravila do nemocnice vrtulníkem.

S těžkým zraněním skončil v nemocnici rovněž cyklista, jehož zdravotníci odvezli sanitkou. V audi jeli podle Fejfarové dva lidé, přičemž spolujezdkyně byla lehce zraněna a řidič byl v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám