Hlavní obsah

Na pražském letišti se střetla dvě letadla

Novinky, ČTK, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Na Letišti Václava Havla v Praze se v pátek po obědě střetla dvě letadla při rolování na ranveji. Nikomu se nic nestalo. U nehody přesto zasahovali hasiči z letiště.

BEZ KOMENTÁŘE: Odtah jednoho z poškozených letadelVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Při pojíždění na pojezdových drahách došlo ke kontaktu dvou letadel koncem křídla jednoho letadla s koncovou částí druhého letadla. Všichni cestující jsou v pořádku, provoz na letišti není omezen,“ řekl Novinkám mluvčí letiště Roman Pacvoň.

Podle něj byli v obou letadlech cestující, kteří se teď budou muset vrátit do odbavovací haly.

Mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková uvedla, že nehoda se stala mimo vzletovou dráhu. Rozsah poškození letadel podle ní není velký, jeden ze strojů by měl být zprovozněn už dnes v noci, druhý nejspíš během víkendu.

Josef Bejdák z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod České televizi řekl, že šlo o malou nehodu bez velkých následků. Vyšetřování příčin srážky podle něj potrvá zhruba tři měsíce. Viníkovi v krajním případě hrozí zastavení činnosti, o čemž rozhoduje Úřad pro civilní letectví, případně samotný dopravce.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

letadlo letiště

K nehodě vyjeli letištní hasiči a ostatní složky záchranného systému, které jsou volány ke každému incidentu. Podle informací z místa byla před druhou hodinou odpoledne obě letadla odtažena zpět k odbavovacím halám za asistence hasičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Na letišti se střetla letadlaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle serveru Planes.cz se srazilo letadlo společnosti Smartwings OK-TVW, které mělo letět na Madeiru, s N277EA stejné společnosti, jenž mělo namířeno do Egypta.

Reklama

Výběr článků

Načítám