Hlavní obsah

Podnikatel Koláček zatím ve Švýcarsku do vězení nenastoupí

Právo, Matěj Říha

Podnikatel Antonio Koláček, který stojí před českými soudy kvůli privatizaci Mostecké uhelné společnosti (MUS), ve čtvrtek do vězení ve Švýcarsku nenastoupí. Právě 2. května si měl začít odpykávat čtyři roky a čtyři měsíce vězení. Důvodem pro to, že do vězení nenastoupí, je jeho žádost, ve které požádal švýcarské úřady o odklad nástupu.

Foto: Petr Horník, Právo

Obžalovaný podnikatel Antonín Koláček provádí u soudu svůj rituál.

Článek

Švýcarská justice zatím jeho žádost nevyřídila. „Aktuální stav je takový, že pan Koláček do vězení nastoupit nemusí, protože stále probíhají jednání o odkladu nástupu a ta jednání mají odkladný účinek. V tuhle chvíli pan Koláček nenastupuje, je to v souladu s právem a není v tom žádný problém,“ řekl Právu Koláčkův mediální zástupce Petr Sedláček.

Koláček požádal o odklad nástupu do vězení kvůli tomu, že se chce účastnit soudních jednání v kauze MUS, kterou od loňského října řeší pražský městský soud.

Případ se týká prodeje státního 46procentního balíku akcií za 650 milionů korun. Obžaloba Koláčka a další manažery spjaté s MUS viní z toho, že těžařskou společnost ovládli jejími vlastními penězi a zároveň při nákupu akcií podvedli stát, který přišel nejméně o 3,2 miliardy korun. Koláček i další obžalovaní jakoukoli vinu odmítají.

Reklama

Výběr článků

Načítám