Hlavní obsah

Vrtulníku se při letu za pacientem začalo kouřit z motoru, přistál na poli u Mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most
Aktualizováno

Vrtulník záchranné služby z Ústeckého kraje musel ve čtvrtek nouzově přistát na poli u Mostu. Pilotům signalizace ukazovala technickou závadu. Nikomu z posádky se nic nestalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Porouchaný vrtulník záchranné službyVideo: Aktu.cz

 
Článek

Incident se odehrál v dopoledních hodinách poté, co byl vrtulník vyslán na pomoc řidiči formule na okruh v Mostě.

„Mohu potvrdit, že vrtulník záchranné služby musel nouzově přistát kvůli signalizaci pravděpodobné technické závady, která ale nevedla k ohrožení posádky,“ řekl Novinkám mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Foto: Aktu.cz

Porouchaný stroj ústecké záchranky.

Podle něj bylo z bezpečnostních důvodů rozhodnuto o přistání na poli. Pozemní posádka následně převzala pacienta na okruhu a převezla jej do nemocnice. Muž nebyl v ohrožení života.

Podle informací z místa letěli ve vrtulníku čtyři lidé. Od pozemních posádek dostal pilot informaci do vysílačky, že se mu kouří z levého motoru. Z bezpečnostních důvodů nechtěl letět na blízké letiště, ale raději přistál na poli. Manévr mu však komplikovaly dráty elektrického vedení.

„V tuto chvíli nebudeme specifikovat, o jakou závadu se jednalo,“ konstatoval Voleník. Jak dále dodal, provozovatel vrtulníku firma DSA dodá během dne náhradní vrtulník. Porouchaný stroj je stále na místě a následně bude rozhodnuto o jeho odtahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám