Hlavní obsah

S autem skončil v potoce, nadýchal přes čtyři promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Přes čtyři promile naměřili o víkendu policisté 26letému řidiči na Českolipsku, který havaroval s autem v potoce. Podle policie měl pozitivní také test na marihuanu. Hrozí mu až tři roky vězení.

Foto: Policie ČR

Havarované auto na Českolipsku.

Článek

Na nehodu policii upozornila starostka obce Dubnice v neděli večer. Našla totiž havarovaný volkswagen v potoce a řidiče se spolujezdkyní. Hlídka se po příjezdu nestačila divit.

„Šestadvacetiletý řidič nadýchal do přístroje 4,1 promile alkoholu a k tomu byl ještě pozitivní na marihuanu. Po orientačním testu na drogy se proto podrobil také odběru krve,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: Policie ČR

S takovou hodnotou se policisté u řidičů příliš často nesetkávají.

Výsledky odběru krve ještě nejsou hotové. Muž ani jeho spolujezdkyně nebyli naštěstí zraněni. Mluvčí policie se zároveň podivila, že v takovém stavu byl mladý muž vůbec schopen řídit.

„Na silnici byl v tomto stavu doslova neřízenou střelou a je jen dílem šťastné náhody, že nikomu neublížil. Soudce může poslat až na tři roky do vězení a za volant si také dlouho nesedne,“ podotkla Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám