Hlavní obsah

Vyšinutého řidiče kamionu natočil i šofér nejohroženějšího auta. Podruhé jsem se narodil, řekl

Liberec

Nebezpečný manévr řidiče polského kamionu na Liberecku natočil minulý týden také řidič nejohroženějšího auta, který se musel vyhnout srážce rychlou kličkou. Televize Prima nyní zveřejnila záznam a výpověď řidiče. Po kamioňákovi pátrá policie.

Nebezpečný manévr řidiče kamionu z pohledu řidiče ohroženého autaVideo: Prima FTV

 
Článek

„Viděl jsem takovou malou skulinku právě mezi tím projíždějícím autem. Samozřejmě se mi obrovsky ulevilo, to je jasné. Byl jsem z toho trošku opařený a první, co jsem řekl, bylo, že jsem se podruhé narodil,“ řekl televizi šofér ohroženého auta.

Podle něj by se dal manévr pochopit, kdyby na silnici nebyla žádná auta. V tu chvíli však místem projíždělo hned několik řidičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Nebezpečný manévr kamionu na LibereckuVideo: Josef Lonner, Novinky

Policie v pátek uvedla, že čin vyšetřuje jako obecné ohrožení a řidiči hrozí až osm let vězení. „Policisté po řidiči kamionu dále pátrají, zatím není nic nového. Budeme spolupracovat také s polskými kolegy,“ řekla v pondělí Novinkám mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Přes plnou čáru

Incident se odehrál v úterý večer na silnici číslo I/65 u Rychnova u Jablonce nad Nisou. Na základě výpovědi svědků bylo zjištěno, že řidič s nákladním vozidlem vyjížděl nájezdem od Rychnova, kam se protisměrným sjezdem z dosud nezjištěných důvodů zase vracel. Odbočil vlevo do protisměru na sjezd určený pro vozidla mířící od Jablonce nad Nisou, nedělal si starosti s dvojitou plnou čarou ani s tím, že za ním jede v levém pruhu osobní auto.

Střihl to doleva takovým způsobem, že šofér za ním měl jen úzkou skulinu na to, aby rychle projel a nenarazil do protijedoucího auta. Naštěstí se mu myška povedla a vyvázl bez újmy. Incident, nad kterým zůstává rozum stát, natočil další muž na palubní kameru a video zveřejnil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám