Hlavní obsah

Řidič dodávky na Novojičínsku nepřežil střet s kamionem, který mu vjel do cesty

– Vražné
Právo, den

Moravskoslezská policie vyšetřuje tragickou dopravní nehodu, která se stala před půlnocí ze čtvrtka na pátek na dálnici D1 na Novojičínsku. Do kamionu vrazila zezadu dodávka, její 28letý řidič nehodu nepřežil. Policie prověřuje podezření na těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v katastru obce Vražné na výjezdu z odstavného parkoviště od čerpací stanice.

„Sedmadvacetiletý řidič kamionu značky DAF při zařazování z připojovacího jízdního pruhu do pravého jízdního pruhu zřejmě dostatečně neodhadl vzdálenost za ním jedoucího dodávky, která jela v pravém jízdním pruhu za ním. Řidič dodávky již nedokázal zabránit střetu a narazil do zadních částí návěsu nákladní soupravy,“ uvedl mluvčí policie Petr Směták.

Mladý řidič dodávky zůstal po nehodě zaklíněn ve voze. „Po vyproštění u něj zasahující lékaři zjistili poranění hlavy a mozku, hrudníku a končetin,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Zraněného transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Jeho zranění však byla natolik vážná, že v nemocnici zemřel.

Policie zahájila ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Přesná příčina a míra zavinění dopravní nehody je předmětem dalšího vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám