Hlavní obsah

Autobus se školáky na Břeclavsku boural. Děti o zranění řekly až učitelům

Právo, miv
Moravská Nová Ves

Až ve škole řekly pedagogům o svém zranění některé děti z autobusu, který se ve čtvrtek ráno v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku střetl s traktorem. Policie nyní hledá ostatní cestující, aby od nich pro vyšetřování získala další svědectví.

Foto: Policie ČR

Po střetu autobusu s traktorem cestující poranilo vysypané sklo.

Článek

„Dnes před půl osmou ráno jsme přijali oznámení, že v Moravské Nové Vsi se střetl traktor s přívěsem a autobus, který přepravoval převážně děti do školy. Nehoda se odehrála v ulici Pod Kostelem, když se obě protijedoucí vozidla bočně míjela v lomu zatáčky. Hrana přívěsu zavadila o bok hromadného dopravního prostředku, a tím došlo k poškození boční strany autobusu a rozbití dvou bočních skel,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Policisté, kteří na místo vyjeli, už cestující nenašli, všichni z místa odešli. Začali tak vyšetřovat událost pouze jako střet s hmotnou škodou. Až následně dostali informaci, že část školáků dorazila na vyučování se zraněním.

Foto: Policie ČR

Autobus se ve čtvrtek ráno střetl s traktorem s přívěsem

Do školy pak vyjeli i záchranáři. „Na místě jsme ošetřili třináct osob, osm jsme převezli k další zdravotní péči do nemocnice. Vesměs se ale jednalo o lehčí zranění, pohmožděniny a oděrky,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Policisté nehodu dále vyšetřují. Hledají všechny cestující, kteří autobusem cestovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám