Hlavní obsah

V českolipské nemocnici zemřela seniorka, kterou napadla doga

– Česká Lípa

V nemocnici v České Lípě zemřela v pátek jednadevadesátiletá žena, kterou ve středu v obci Pihel na Českolipsku napadl pes. Na webu to uvedla policie Libereckého kraje, která teď zjišťuje, zda seniorka zemřela kvůli zraněním, jež jí argentinská doga způsobila. Policisté už vědí, komu pes patří, a předběžně ho vyslechli.

Foto: Profimedia.cz

Argentinská doga. Ilustračnío foto

Článek

„Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování, která bude nyní zjišťovat souvislost mezi zraněními, které žena utrpěla a jejím úmrtím. Za tímto účelem si vyžádáme znalecké posudky z oboru zdravotnictví. Právní kvalifikaci případu určíme až po nashromáždění všech potřebných podkladů,” uvedla na webu policejní mluvčí Ivana Baláková.

Útok se odehrál ve středu po poledni, žena šla po cestě s chodítkem, když ji argentinská doga napadla. Pes ženu srazil, začal ji kousat a vláčet po zemi. Napadené pomohli dva místní, kteří zvíře odehnali a o zraněnou se postarali, než přijela sanitka.

„Pes seniorku pokousal v obličeji, na temeni hlavy, na nohách a na rukách. Zranění si vyžádala její hospitalizaci na traumatologickém oddělení českolipské nemocnice. Vzhledem k prožitému stresu je na tom paní i velmi špatně psychicky,” uvedla policie po útoku.

Podle svědků pes děsil lidi už dřív

Majtel psa podle vyšetřovatelů zdůrazňoval, že mu pes utekl poprvé.

„Někteří obyvatelé Pihelu však policisty informovali o tom, že tu doga pobíhala po veřejné cestě a naháněla lidem strach v minulosti už vícekrát,” uvedla Baláková. Dodala, že za chování psů vždy plně odpovídají majitelé, takže vlastníkovi psa hrozilo trestní stíhání už po útoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám