Hlavní obsah

Cizinec kradl v bezcelní zóně pražského letiště. S ukradeným zbožím hned odletěl

Praha

Přiletěl, kradl a odletěl. Tak by se dala ve zkratce charakterizovat trestná činnost 58letého cizince. Jeho specialitou byly po dva roky obchody v bezcelní zóně pražského letiště. S nakradeným zbožím muž podle policie ihned odlétal do zahraničí.

BEZ KOMENTÁŘE: Přiletěl, kradl a odletělVideo: Policie ČR

 
Článek

Letištní zloděj šel na věc pokaždé stejně. Policie uvedla, že cizinec přiletěl, podrobně si prohlédl prodejnu a pak si nacpal zboží pod kabát. Muž byl dokonale připravený, protože zboží sofistikovaně zabalil, aby prošel elektronickými rámy. Zboží pak schoval do zavazadla a krádež opakoval.

Tak to činil, dokud nebyl čas odletu jeho rezervovaného letu. „Nikdy neopustil prostor letiště a vyčkal na již předem rezervovaný let. V České republice se tak vždy zdržel pouhých pár hodin,“ informovala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Kradl i jinde?

Prodavačky si zmizení odcizených věcí všimly až později, cizinec už tak zřejmě dávno seděl na palubě letadla. Policisté měli pátrání ztížené tím, že šlo občana EU, pro které platí mírnější kontroly. Muži zákona však zjistili, o koho jde, a počkali si na něj.

Tento týden v pondělí jeho pohyb po letišti monitorovali. „Policisté cizince zadrželi krátce před odbavením a odletem do jeho země. V kufru nalezli jen před pár okamžiky odcizené parfémy, pocházející z jedné z prodejen. Osmapadesátiletý muž se doznal ke všem krádežím, při kterých způsobil škodu za bezmála dvě stě tisíc korun,“ uvedla Kropáčová.

Policisté se domnívají, že krádeží se dopouštěl i na jiných letištích v EU, a proto informují i zahraniční kolegy. Za krádeže mu hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám