Hlavní obsah

Mladík oznámil bombu v centru Ostravy, aby viděl policii v akci

Právo, hon
Ostrava

Neobvyklou metodu k seznámení s činností policie si zvolil sedmnáctiletý mladík z Ostravy, který na konci uplynulého týdne oznámil uložení bomby v jednom z hudebních klubů v centru Ostravy. Policie musela podnik evakuovat, ale žádnou bombu nenašla. Nakonec se ukázalo, že mladík bombu ohlásil, aby viděl, jak policie postupuje v terénu při podobných akcích.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí policie Gabriela Pokorná sdělila, že policii se během krátké doby podařilo mladíka odhalit v davu přihlížejících lidí. Vyšlo najevo, že jde o klienta výchovného ústavu, který byl na útěku.

„Podezřelý se k činu doznal, uvedl, že večer utekl z ústavu, kde je umístěn. Následně měl s dalšími mladými lidmi trávit čas před klubem,“ řekla s tím, že mladík se přiznal, že chtěl zjistit, jak vypadá zásah policie v praxi. Nejprve prý uvažoval o oznámení rvačky, nakonec ale jako lepší zvolil oznámení o uložení bomby. Pak na místě činnost policistů pozoroval.

„Po shromáždění důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání 17letého mladíka pro provinění šíření poplašné zprávy. Celková škoda na majetku, jež byla způsobena jak poškozenému subjektu, tak složkám Integrovaného záchranného systému, dosud nebyla vyčíslena,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám