Hlavní obsah

Muž v Brně zatáhl ženu do lesa, kde ji znásilnil

Právo, mh
Brno

Policie ve středu zveřejnila podobiznu muže, který je podezřelý ze znásilnění ženy v Brně, a požádala veřejnost o pomoc při pátrání. K incidentu došlo v polovině ledna, muž podle policie sledoval mladou ženu z autobusu a následně ji napadl.

Foto: Policie ČR

Přibližná podoba násilníka vytvořená policií. Znáte tohoto muže?

Článek

Sedmadvacetiletá žena se nad ránem mezi čtvrtou a pátou hodinou 13. ledna vracela domů autobusem MHD. Když vystoupila v ulici Novolíšeňská u zastávky Bartákova, všimla si, že vystoupilo více lidí včetně muže, který ji o chvíli později napadl.

„Chytil ji za ruku a začal ji táhnout směrem do lesíka vedle chodníku. Přitom na ni mluvil něco ve smyslu, že se mu strašně líbí, že si jí všiml už v tom autobuse. Vzápětí pak ženu znásilnil,“ uvedla k případu policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Podle popisu, který má policie k dispozici, se jednalo o zavalitého muže ve věku mezi 40 a 45 lety a vysokého přes 180, možná i 185 centimetrů. Jednalo se o světlý typ s krátkými světlými vlasy, na tváři měl strniště. Měl hrubší ruce, mohl by pracovat manuálně.

„Jakékoli informace vedoucí k tomuto muži prosím sdělte na nejbližší policejní služebnu nebo na bezplatnou tísňovou linku 158. Za pomoc kriminalisté předem děkují,“ uvedla Hrůzová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám