Hlavní obsah

V kamionu ujel 20 kilometrů se třemi promile, policie ho obvinila z obecného ohrožení

Prostějov

Silně opilý řidič nákladního auta, který havaroval v pátek na dálnici D46 u Prostějova, byl obviněn z obecného ohrožení. Muži hrozí až osm let vězení. Podle policistů nehodě předcházela téměř dvacetikilometrová jízda z Tovačova na Přerovsku, řidič jel s více než třemi promile alkoholu.

Foto: Policie ČR

Řidič kamionu nadýchal 3,2 promile

Článek

Na nebezpečnou jízdu upozorňovali na tísňové lince svědci, podle policie mohl ohrozit chodce i další řidiče, žádají proto o pomoc přímé svědky.

O vývoji v případu informoval v úterý mluvčí policie František Kořínek. Po havárii osmačtyřicetiletému řidiči, který sjel s nákladním autem do příkopu, policisté naměřili 3,2 promile alkoholu v dechu.

Nehodu policisté původně vyšetřovali pro podezření z ohrožení pod vlivem návykových látek, za což muži hrozil maximálně tříletý trest. Nakonec byl řidič obviněn podle mnohem přísnější právní kvalifikace, a to z obecného ohrožení. „Za to obviněnému muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na tři až osm let,” uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Řidič kamionu nadýchal 3,2 promile

Opilý řidič jel s nákladním autem podle policie v pátek mezi 6:00 a 7:00 hodin na trase Tovačov, Hrubčice, Bedihošť a poté přes prostějovské ulice Kojetínskou, Kralickou a Dolní. Poté najel na dálnici D46, kde po ujetí zhruba čtyř kilometrů havaroval. [celá zpráva]

„V tuto chvíli mají policisté řadu svědectví o nebezpečné jízdě nákladního automobilu po uvedené trase, přesto by přivítali jakékoli další informace. Například nedaleko autobusové zastávky v Kojetínské ulici v Prostějově měl nákladní automobil ohrozit přecházející nezjištěnou ženu s berlou,” sdělil Kořínek s tím, že i její svědectví by policie přivítala.

Foto: Policie ČR

Řidič kamionu nadýchal 3,2 promile

Řidič nákladní soupravy Volvo poté havaroval krátce před sedmou hodinou na 20. kilometru dálnice D46 ve směru na Vyškov. Na přívěsu měl naložené betonové panely, které se po převrácení vozu na bok vysypaly. Nikdo nebyl zraněn, při havárii však auto poškodilo svodidla v délce 60 metrů. Škoda byla vyčíslena na 800 tisíc korun.

Případní svědci, kteří by mohli poskytnout policii informace o jízdě opilého řidiče, se mohou obrátit přímo na územní odbor prostějovské policie, na telefonní čísla 974 781 320 či 974 781 457, případně na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám