Hlavní obsah

Ujíždějícího řidiče na Chebsku zastavil zátaras z kmenů

– Cheb
Právo, vor

Až policisty položený kmen stromu přes silnici zastavil v neděli krátce před třetí hodinou ranní prchajícího řidiče dodávky Mercedes Vito u Lazů na Chebsku. Policisté jej skoro dvacet kilometrů pronásledovali z Kynšperka nad Ohří na Sokolovsku. Nakonec jim pomohli zalarmovaní kolegové, kteří si na piráta silnic počkali z druhé strany cesty. Podle informací Práva přes cestu položili zátaras z kmenů.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějícího řidiče zastavil kmenVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie začala auto pronásledovat ve chvíli, kdy se mercedes chystal v Kynšperku odbočit na kruhové křižovatce. Řidič si totiž manévr na poslední chvíli rozmyslel, protože uviděl za rohem policejní hlídku. Přes město pak před policisty prchal až 120kilometrovou rychlostí, přičemž nereagoval na výzvy.

Za Kynšperkem projel prchající řidič kruhový objezd v protisměru a vydal se po silnici I/6 směrem na obec Zlatá a dále na Lazy ve Slavkovském lese. „Během pronásledování hlídka průběžně informovala o situaci operační středisko, které do akce nasadilo další hlídky,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

„Za obcí Lazy byl dalšími policisty vytvořen zátaras, před kterým zhruba padesát metrů řidič vozidla značky Mercedes zastavil. Policisté ihned zastavili za ním a za užití donucovacích prostředků pachatele zadrželi,“ uvedla Krejčí.

Před zátarasem z kmenů policisté podle informací Práva umístili výstražná červená světla, aby si řidič překážky včas všiml.

Zadržený 32letý řidič nebyl pod vlivem alkoholu, ale zkoušku na přítomnost návykových látek odmítl. Lustrací policisté zjistili, že řidič má sokolovským městským úřadem zabavený řidičák. Na oddělení si pak vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám