Hlavní obsah

Zadržené kvůli loupeži a vraždě čerpadlářky vyslýchala policie už po činu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaatřicetiletý David Š. a šestadvacetiletý Ivan H. byli v hledáčku policie už v prosinci, kdy při přepadení čerpací stanice byla zastřelena žena. Oba jsou z loupeže, respektive vraždy podezřelí a v pondělí byli zadrženi. Policisté je vyslýchali už v prosinci a během vyšetřování o nich stále uvažovali jako o možných podezřelých.

Foto: Facebook

Podezřelí David Š. a Ivan H.

Článek

Na základě dalších důkazů se policisté utvrdili v tom, že jsou na správné stopě. „Tahle jména se objevovala už od začátku a teprve ke konci minulého týdne to začalo dostávat nějakou reálnou podobu. To, že jsme správně, jsme zjistili v pondělí ve čtyři hodiny odpoledne,“ řekl ve středu na tiskové konferenci kriminalista Aleš Pavlík.

První z mužů byl zatčen o čtyři hodiny později v Kralupech nad Vltavou, další po desáté hodině večer ve Vojkovicích. Právě ten je podezřelý z vraždy čerpadlářky.

Oba muži mají kriminální minulost. Policisté ve středu na tiskové konferenci pochvalovali kvalitu záznamů z bezpečnostních kamer a ocenili také spolupráci veřejnosti.

Záznam: TK policie k zadržení podezřelých z vraždy čerpadlářky v NelahozevsiVideo: Novinky

Muž, který je podezřelý z vraždy, žil s těhotnou partnerkou, podle TV Nova má doma ještě jedno dítě, nepracuje a nájem mu platil otec. Podle policistů měl muž pestrou trestní minulost. „Je vícekrát trestaný,” řekl Pavlík.

Podezřelé zadržela zásahová jednotka ve Vojkovicích na Mělnicku a v Kralupech nad Vltavou. V případě obžaloby hrozí staršímu z nich za vraždu 15 až 20 let vězení i výjimečný trest, mladšímu za loupež dva až 10 let. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení čerpací stanice na MělnickuVideo: Policie ČR

Osmapadesátiletou čerpadlářku podle vyšetřovatelů usmrtil muž střelbou přes zavřené dveře, ačkoliv se prodavačka nebránila a chtěla se spíš schovat. Utekla do zadní místnosti čerpací stanice. Podezřelý muž držel zbraň nelegálně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám