Hlavní obsah

Řidič bodal nožem do policejního auta, v cele ucpal záchod

Novinky, kub
Kostelec nad Orlicí

Policisty v Kostelci nad Orlicí v Královéhradeckém kraji zaměstnal v neděli odpoledne čtyřicetiletý řidič cizí národnosti, který naboural jejich auto zaparkované u služebny a pak do něj zapíchl nůž s dvaceticentimetrovou čepelí. Po zadržení se ukázalo, že je pod vlivem pervitinu. V policejní cele nakonec ničil vybavení a ucpal záchod. Incident zachytila bezpečnostní kamera.

Cizinec bodal nožem do policejního autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Mluvčí policie Ondřej Moravčík popsal incident tak, že se nejprve na obvodním oddělení v Kostelci nad Orlicí kolem půl druhé odpoledne ozvala rána. „Policisté vyběhli ven a viděli, jak auto značky Toyota Yaris nabouralo do zaparkovaného služebního vozu, které nárazem prorazilo skleněnou výplň vestibulu budovy a poškodilo rám prosklené stěny,“ popsal.

Foto: Policie ČR

Cizinec naboural policejní auto a bodal do něj nožem

Řidič vystoupil a začal do karosérie policejního auta sázet rány nožem se zhruba 20centimetrovou čepelí. „Po opakovaných výzvách hlídky nechal agresor nůž zabodnutý na předku kapoty a lehl si na zem. Policisté u muže použili donucovací prostředky a s pouty ho přemístili na služebnu,“ řekl Moravčík.

Drogový test ukázal, že muž je pod vlivem zakázaného metamfetaminu známého jako pervitin. Zadržený skončil po vyšetření v nemocnici v policejní cele, kde pokračoval v řádění. „Poškodil větrací zařízení a ucpal toalety svým oblečením. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, se pohybuje v řádech desítek tisíc korun,“ upřesnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Cizinec naboural policejní auto a bodal do něj nožem

Cizinec podle vyšetřovatelů nemá s místním regionem nic společného a projížděl tudy shodou okolností. Policisté případ řeší s podezřením na násilí proti orgánu veřejné moci, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám