Hlavní obsah

Mladík v BMW naboural v Praze několik aut. Pak se schoval v baru a pil panáka za panákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtyři auta podle policie naboural v pátek večer v centru metropole mladý muž za volantem BMW. Auto pak nechal na pospas osudu a uchýlil se do baru, kde do sebe házel jednoho panáka za druhým. Chtěl se tak vyhnout podezření z řízení pod vlivem alkoholu, leč marně.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na policii se před desátou hodinou večer obrátilo hned několik svědků, kteří tvrdili, že řidič v ulici Panská naboural čtyři auta a ujel. Lidé se navíc domnívali, že šofér může být opilý.

Hlídka našla auto v ulici Na Příkopě bez řidiče. Ten byl nalezen nedaleko v baru. „Dle jeho slov 'do sebe sázel' panáka za panákem. Filuta si totiž zřejmě myslel, že se tím vyviní z jízdy pod vlivem alkoholu. Tvrdil totiž, že alkohol požil teprve až po karambolu,“ vysvětlil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Policisté přistoupili k dechové zkoušce 25letého mladíka. Ta ukázala téměř 2,5 promile alkoholu v dechu. Podle Hulana není pro policisty těžké prokázat, zdali pil před jízdou, nebo po ní.

„Na základě všech těchto skutečností je nyní mladík podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ shrnul Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám