Hlavní obsah

Další pes vyrazil vlakem do Pardubic, hravého štěněte se ujal průvodčí

Novinky, kub
Pardubice

Městskou policii v Pardubicích zaměstnal v úterý zatoulaný pes ve vlaku, od srpna se jedná již o třetí případ. Tentokrát přicestovalo z Peček na Kolínsku štěně křížence, které svou hravostí okouzlilo personál vlaku. Pejsek putoval do útulku, kde počká na majitele. V listopadu přicestovala do města perníku fenka kokršpaněla, předtím v létě německý boxer.

Foto: Městská policie Pardubice

Psí kříženec přicestoval vlakem do Pardubic.

Článek

Průvodčí z vlaku jedoucího z Prahy do Pardubic se ozval strážníkům krátce po 22:00. „Roztomilé štěně vběhlo do vlaku v Pečkách. Jednalo se o hravého křížence světlé barvy,“ popsala psí výlet mluvčí strážníků Lucie Klimentová.

Zvířete se během cesty ujal personál vlaku, v Pardubicích si ho převzali strážníci. „Malý cestovatel putoval z vlaku do služebního vozidla a poté rovnou do městského útulku ve Štrossově ulici, kde si počká na svého majitele,“ upřesnila Klementová.

Strážníci mají živě v paměti dva podobné případy z nedávné doby. V listopadu dorazil na pardubické nádraží roční německý boxer, který do vlaku směřujícího do Prahy nastoupil v Chocni na Orlickoústecku. Z útulku si ho pak vyzvedla jeho panička. [celá zpráva]

Pes za volantem trolejbusu

Předtím v srpnu zažila více než stokilometrové cestovatelské dobrodružství fenka kokršpaněla. Když ji v Praze vyplašilo auto, sedla na metro, pak na Smíchově přestoupila na vlak a dojela až do Pardubic. [celá zpráva]

„A k svému majiteli se vrátilo i štěně velkého plemene, které si oblíbilo trolejbus stojící na točně pardubického sídliště Dubina, kde se uvelebilo přímo za volantem,“ zmínila další psí případ Klementová.

Reklama

Výběr článků

Načítám