Hlavní obsah

Na Příbramsku havaroval vrtulník záchranářů, zavadil o ochrannou síť fotbalového hřiště

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při přistání u Staré Huti na Příbramsku havaroval v sobotu ráno vrtulník letecké záchranné služby, který provozuje policie. Stroj, který letěl k případu muže sraženého vlakem, je poškozen, posádka vyvázla bez zranění. Těžce zraněný muž byl převezen sanitkou.

BEZ KOMENTÁŘE: Havarovaný vrtulník u hřiště ve Staré HutiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Vrtulník LZS Kryštof 01 ke Staré Huti přiletěl k případu muže, kterého srazil vlak a těžce ho zranil. Stroj při přistání zavadil o ochrannou síť fotbalového hřiště a zřítil se.

Foto: Policie ČR

Havarovaný vrtulník ve Staré Huti

BEZ KOMENTÁŘE: Na Příbramsku havaroval vrtulník záchranářůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Před pátou hodinou ranní došlo při přistání k havárii policejního vrtulníku, respektive vrtulníku Letecké záchranné služby, kdy pilot se strojem zavadil ocasem o kovovou konstrukci na fotbalovém hřišti. Stroj havaroval, je poškozený, vznikla na něm značná škoda. Celá posádka, tedy dva piloti, lékař LZS a záchranář vyvázla bez zranění,“ řekla Novinkám mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Muže, ročníku narození 1973, kterého srazil vlak, musela kvůli havárii vrtulníku odvézt sanitka. „Utrpěl ztrátové poranění v oblasti nohou, vážné zranění hlavy, záchranáři ho připojili k umělé plicní ventilaci a vzhledem k nehodě vrtulníku ho převezli sanitkou do motolské nemocnice,“ sdělila Novinkám mluvčí záchranné služby Petra Effenbegerová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Havarovaný vrtulník ve Staré Huti

Podle Kropáčové byl pilot velmi zkušený, u letecké služby létá déle než třicet let.

Příčinu pádu stroje vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám