Hlavní obsah

Šílenou jízdu pervitinového řidiče ukončil náraz do policejního auta

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedenačtyřicetiletý řidič, který v noci na neděli ujížděl Prahou před policejními hlídkami více než stokilometrovou rychlostí, může skončit ve vazbě. Navrhuje ji pražská policie. Muž jízdou ohrožoval ostatní řidiče a nakonec vrazil do policejního auta. Byl obviněn z několika trestných činů. Policie zveřejnila videozáznam ze zásahu. Řidič přiznal, že před jízdou užil metamfetamin.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování řidiče skončilo nárazem do policejního auta (video je bez zvuku)Video: Policie ČR

 
Článek

„Kriminalisté s mužem zahájili trestní stíhání pro trestné činy krádež, obecné ohrožení, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby z důvodu obavy pokračování trestné činnosti,“ sdělil v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Pronásledování kradeného Fordu Mondeo začalo před jedenáctou hodinou večer v Táborské ulici, řidič se pak řítil jak neřízená střela ulicemi Nuselská, Michelská, Na Strži a směřoval z centra ven. Křižovatky projížděl na červenou a vytlačoval jiné řidiče ze silnice. Policisté ho se ho snažili zastavit pomocí zátarasu, výstřelů i zastavovacího pásu, který mu poškodil pneumatiku. [celá zpráva]

Jak je patrné z videozáznamu pořízeného policisty, řidič nakonec vrazil do policejního auta. Strážci zákona ho museli zadržet pomocí donucovacích prostředků, protože se bránil a byl agresivní.

Foto: Jiří Forman, AKTU.cz

Zadržený řidič

Test na drogy ukázal, že podezřelému řidiči koloval v krvi pervitin, který má výrazně povzbuzující účinky, k jeho požití se přiznal. Za volantem neměl co dělat nejen kvůli intoxikaci drogou, ale také proto, že má do roku 2020 úředně zakázáno řízení vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám