Hlavní obsah

Mercedes vrazil před strážníky v Brně do sloupu. Řidič měl tři promile, spolujezdkyně dvě

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nezvykle pohybujícího se auta si v neděli v noci všimla autohlídka brněnské městské policie, která zastavila v Nádražní ulici. Přímo před zraky městských policistů začal tmavý mercedes couvat a následně se prudce rozjel dopředu, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Strážníci ve středu zveřejnili videozáznam incidentu, který zachytily městské kamery.

Řidič v Brně boural před strážníky do sloupu Video: Městská policie Brno

 
Článek

Řidič se pokusil vyjet z místa ještě jednou, a to za hlasitého doprovodu motoru a hustého oblaku dýmu. I druhý pokus ale skončil stejně a hlídka se rozhodla, že podezřelému autu zahradí cestu služebním vozidlem se zapnutými majáky.

„Za volantem mercedesu seděl šestačtyřicetiletý muž, kterého strážníci vyzvali, aby vypnul motor a vystoupil z auta. To muži dělalo značné problémy a při zvedání se musel přidržovat, aby nespadl zpět do sedadla. Pro strážníky nebylo překvapením, že dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu, naměřená hodnota je ale zarazila. Na displeji se totiž objevilo 3,2 promile,” sdělila mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Muž měl navíc soudem zakázané řízení auta. Zastat se ho pokusila jeho jednatřicetiletá spolujezdkyně. „Hlídce tvrdila, že prý autem přijela ona a její kamarád jí chtěl jen pomoci s couváním. To jí podle jejích slov prý moc nejde, protože se řídit teprve učí, a řidičský průkaz proto také nemá. I u ní provedli strážníci dechovou zkoušku, a to s výsledkem téměř dvě promile,“ upřesnila Kadrnožková s tím, že si případ převzala státní policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám