Hlavní obsah

Policie pátrá po útočníkovi, který znásilnil v mezipatře domu v Praze ženu

Praha

Pražští kriminalisté vyšetřují znásilnění ženy v domě v Praze 4. Poškozená se útoku násilníka bránila, ten ji ale přemohl a podle policie znásilnil. V úterý mluvčí policie Jan Daněk zveřejnil podobu podezřelého a požádal o pomoc při pátrání.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý ze znásilnění

Článek

Případ se podle Daňka odehrál v Branické ulici před dvěma měsíci. Policii se však dosud nepodařilo útočníka ztotožnit, a proto se obrátila na veřejnost. Podezřelý přistoupil k ženě, když otvírala vchodové dveře, a vetřel se do domu. Tam na ni zaútočil a začal ji osahávat.

„Poškozená se snažila utéct po schodišti, ale násilník ji v mezaninu (mezipatře) dostihl, povalil na zem a začal ji škrtit. Žena se sice aktivně bránila, ale muž měl velkou převahu, přemohl ji a i přes její odpor ji znásilnil. Pak z místa činu utekl,“ popsal Daněk.

Žena spolu s kriminalisty sestavila identikit podezřelého. Muž je ve věku 40–50 let, vysoký kolem 180 cm a mohutnější postavy. Po stranách hlavy měl více vlasů a nahoře spíše prořídlé chmýří. „Útočník při znásilnění mluvil jen minimálně, ale poškozená se domnívá, že hovořil česky, bez přízvuku,“ podotkl mluvčí.

Kriminalisté útočníka podezřívají z trestného činu znásilnění, za který mu hrozí až 10 let za mřížemi. Informace o podezřelém přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám